Cupcakes in kerstthema - Workshop

Nog nooit een cake gebakken, of sta jij juist regelmatig in je keuken te experimenteren met allerlei deeg en beslag? Of je nu een beginner, of juist een doorwinterde hobbybakker bent, in deze cursus ben je welkom!

In deze workshop leer je cupcakes bakken én versieren. Met Kerstmis in aantocht wil je misschien eens een ander leuk dessert op tafel in plaats van de klassieke kerststronk? Daarom decoreren we de cupcakes volledig in kerstthema!

We starten met een beetje theorie: welke ingrediënten gebruik je best voor cake? Wat is de beste manier om cakebeslag te maken? Nadien ga je zelf aan de slag. Je zal zien, jouw cupcakes staan in geen tijd in de oven!

Na het bakken gaan we aan de slag met decoreren. We werken met botercrème, maar wist je dat daar ook verschillende soorten in zijn? We ontdekken de voor- en nadelen van verschillende types, en je leert om botercrème te gebruiken om te decoreren. Het is makkelijker dan je denkt!

Je gaat naar huis met jouw zelfgebakken én zelfgedecoreerde cupcakes. Je kiest zelf hoe je je cupcakes decoreert. We zorgen voor enkele voorbeelden, maar gebruik vooral je eigen fantasie!

Deze workshop wordt gegeven door Amber De Lee, eigenaar van het Oud Gemeentehuis Hemiksem. Ze begon haar eigen bakreis in de keuken van haar grootmoeder, waar ze mee brood en taart bakte. Na haar studies ging het terug te kriebelen om te bakken, en volgde ze allerlei workshops en cursussen tot bakker en banketbakker. Volgend jaar opent ze haar eigen tea-room, mét zelfgebakken desserts uiteraard.

Vergeet je eigen handmixer niet mee te brengen naar de workshop, al het andere materiaal wordt voor jou voorzien.

Wanneer

  • za30 november 2024van14:00tot17:30

Locatie

PC De Mouterij
Leopoldstraat 2 , 2627 Schelle

Prijs

  • Basistarief 26
  • Begeleider houder EDC-kaart (European Disability Card) gratis
  • Inwoner Hemiksem-Schelle-Niel 22
  • Opstap-pas Hemiksem en Schelle 4,4

Reserveer

Leeftijd

vanaf 14 tot 99 jaar

Organisatie

IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
Heuvelstraat 111-117 , 2620 Hemiksem